Перейти к основному содержанию

Гетманцев прогнозує перезавантаження Бюро економічної безпеки до кінця року

10.04.2023
Опубликовано в Интернет

гетманцев

Перезавантаження Бюро економічної безпеки з призначенням нового керівника та переатестацією працівників можна і необхідно провести до кінця поточного року.

Об этом сообщает Скелет РУ

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Інтерфакс-Україна.

"Думаю, що до кінця року ми маємо вже навести там порядок повністю", – сказав він в інтерв’ю агентству.

Нардеп уточнив, що, крім внесення зміни до законодавства про БЕБ, необхідно провести атестацію та призначити нового керівника за участю міжнародників.

За його словами, те саме потрібно зробити у митниці та податковій службі.

Глава комітету зазначив, що поява пункту про перезавантаження БЕБ у меморандумі з МВФ не випадкова, оскільки партнери стежать за діяльністю Бюро і також незадоволені його результатами.

"БЕБ – це найважливіший орган у сфері контролю за використанням фінансів, які вони (партнери, – ред.) надають нам зараз і будуть надавати на відновлення. Це орган номер один. І залишити цей напрямок у тому стані, в якому він зараз, неможливо. Податкові міліціонери не повинні становити 80% персонального складу", – наголосив Гетманцев.

Як повідомлялося, у лютому комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики визнав незадовільною роботу керівництва Бюро економічної безпеки (БЕБ).

На початку березня у парламенті зареєстрували законопроєкт, який пропонує достроково припинити повноваження директора Бюро економічної безпеки Вадима Мельника та його заступників.

Раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляв, що народні депутати пропонують ліквідувати або реформувати створене менше ніж півтора роки тому Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Источник: News RU