Перейти к основному содержанию

Євросоюз і G7 можуть ввести санкції проти російських діамантів,

20.02.2023
Опубликовано в Интернет

бриллиант

Країни "Великої сімки" та Європейський Союз обговорюють способи відстеження російських діамантів через кордони, крок, який може прокласти шлях для обмежень на торгівлю ними в майбутньому.

Об этом сообщает Преступная Россия


Попередні спроби ЄС накласти санкції на російські дорогоцінні камені наштовхнулися на опір з боку країн-імпортерів, таких як Бельгія, які стверджували, що ці зусилля будуть марними, оскільки операції просто перемістяться в інше місце без механізму відстеження дорогоцінного каміння, пише Bloomberg.

Походження діаманта стає зрозумілим на початку ланцюжка постачання, коли йому видається сертифікат у рамках Кімберлійського процесу, який був розроблений, щоб припинити продаж так званих кривавих діамантів, які фінансували війни. Але після цього їх може стати важко відстежити.

Ограновані та поліровані камені часто змішуються в торгових центрах, і оригінальний сертифікат буде замінено на документацію "змішаного походження", що робить майже неможливим відстежити, де врешті-решт продаються російські діаманти.

США ввели санкції проти російського гірничодобувного гіганта ПАТ "Алроса", на частку якого припадає близько третини світової торгівлі необробленими алмазами на $80 млрд. Але ці заходи мали обмежений вплив, оскільки велика частина торгівлі проходить через інші ринки, такі як Індія.

Люди, обізнані з обговореннями G7 та ЄС, сказали, що рішення не є неминучим, тому що відстежити поліровані діаманти на глобальному ринку надзвичайно складно. Тим не менш, двоє джерел сказали, що G7 може оприлюднити заяву з цього приводу вже цього тижня в рамках зусиль зберегти тиск на Росію.

У травні 2022 року найбільша світова платформа з торгівлі діамантами та ювелірними виробами RapNet виключила російські діаманти зі своєї торгової системи.

Источник: Russian Post