Перейти к основному содержанию

Безробітним з "Армії відновлення" виплатили понад 30 мільйонів,

31.01.2023
Опубликовано в Интернет

бережна

Держава виплатила понад 30 млн грн безробітним за виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту "Армія відновлення".

Об этом сообщает База компромата


"На сьогодні до "Армії відновлення" залучено вже понад 5 тис. безробітних у 10 областях. Держава виплатила їм за виконання суспільно корисних робіт понад 30 млн грн, в тому числі з початку 2023 року – 6,3 млн грн", – розповіла заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна в ефірі телемарафону.

Вона нагадала, що цього року уряд збільшив фінансування на виконання таких робіт до 104 млн₴

За словами Бережної, до виконання таких робіт найбільше безробітних нині залучено в Полтавській області – майже 1500 осіб, Сумській – понад 1000 осіб, Київській – понад 900 осіб, Донецькій – 710 осіб.

Види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Зокрема, безробітних залучають до розбору завалів і відновлення житлових будинків, пошкоджених в результаті бойових дій, облаштування підвальних приміщень під укриття, фасування гуманітарної допомоги, приготування їжі військовим, плетіння маскувальних сіток. За виконання таких робіт вони отримують щонайменше 6700 грн, що є більшим, ніж середній розмір виплати допомоги з безробіття.

Бережна також повідмила, що серед безробітних, яких залучають до "Армії відновлення", є як чоловіки, так і жінки в майже рівній пропорції, більшість із них – люди в найбільш працездатному віці 35-50 років, за професійною групою це переважно кваліфіковані робітники (сільського та лісового господарства, робітники з інструментом, робітники з обслуговування технологічного устаткування та машин).

Нагадаємо, проект "Армія відновлення" був запроваджений урядом восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово втратили роботу, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт.

Источник: Охота на акул