Перейти к основному содержанию

Наумова підозрюють у шахрайстві. А де держзрада?

28.10.2022
Опубликовано в Интернет

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому генералу Служби безпеки України, який на посаді керівника державного підприємства впродовж 2019-2021 років шахрайськими методами заволодів понад 3,2 млн гривень.

У 2019 році посадовець очолював одне із державних підприємств, але вирішив піти працювати в СБУ. Однак замість того, щоб звільнитися з державного підприємства, чоловік повідомив бухгалтерію, що його начебто призвали на військову службу до СБУ. Насправді ж він влаштувався до СБУ не за призовом, тому мав звільнитися з попереднього місця роботи. Однак через надану хибну інформацію підприємство продовжувало виплачувати йому заробітну платню, як призваному військовослужбовцю.

 

«Таким чином він одночасно отримував заробітну платню як на державному підприємстві (приблизно 160 тис. гривень на місяць), так і в СБУ, а завдані державі збитки склали 3,2 млн гривень», — уточнили в ДБР.

 

На разі ексгенералу СБУ повідомили про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України), відповідальність за яке передбачає позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Печерський районний суд заочно обрав підозрюваному  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Читайте також: У ексначальника внутрішньої безпеки СБУ Наумова відбулися обшуки – «Схеми»

 

Хоча в ДБР не назвали прізвища підозрюваного, однак нагадали, що раніше йому вже було повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, та у зловживанні владою або службовим становищем та оголошено у міжнародний розшук, від якого він переховується у Сербії.

Таким чином мова йде про колишнього генерала СБУ Андрія Наумова, якого, серед іншого, підозрюють у співпраці із Росією щодо роботи Чорнобильської АЕС.

Андрій Наумов виїхав за кордон за лічені години до повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого. 7 червня Наумов був затриманий на кордоні Сербії і Північної Македонії, разом із ним затримали громадянина Німеччини Олександра Акста (якого ЗМІ називали «смотрящим» за контрабандистами від СБУ – ред.). У машині, якою вони їхали, виявили 600 тисяч євро, 125 тисяч доларів і дорогоцінне каміння.