Перейти к основному содержанию

У лікарні помер чоловік, якого вчора дістали з-під завалів у Харкові – влада

11.06.2024
Опубликовано в Интернет

Рятувальники працюють на місці зруйнованого російським авіаударом будинку в Харкові, Україна, 10 червня 2024 року

У Харкові в лікарні помер чоловік, який постраждав внаслідок російського обстрілу міста 10 червня, повідомив мер міста Ігор Терехов.

«Сьогодні вранці помер постраждалий від вчорашнього обстрілу, той самий, якого дві години наші рятувальники витягали з-під завалів», – написав мер.

Вдень 10 червня сили РФ завдали ударів керованими авіабомбами по околиці Харкова. За даними голови обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, внаслідок обстрілу КАБами в Київському та Салтівському районах Харкова 8 людей постраждали: 5 чоловіків та 3 жінки.

Російські військові щодня обстрілюють Харків і Харківську область. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

За даними ООН, наведеними наприкінці травня, щонайменше 45 цивільних осіб загинули і 189 зазнали поранень у Харківській області після того, як російські збройні сили розпочали наступ 10 травня.

Форум