Перейти к основному содержанию

Що відбувається  у  Національній академії сухопутних військ? Крадуть —

25.03.2024
Опубликовано в Интернет

Дата: 25 марта, 2024 Автор: operkor 0 Комментарии

Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного=

На реконструкції військового містечка у Червонограді, що належить до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, розікрали 44 млн гривень. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань та екснардеп Ігор Мосійчук.

За даним слідства, двоє мешканців Львова розробили схему із заволодіння бюджетними коштами, які мали виділятися на реконструкцію будівель одного з військових містечок області. Щоб втілити в життя свій план, залучили знайомих посадових осіб військового навчального закладу та комерційну структуру.

З останньою в подальшому уклали договір підряду на виконання робіт по об’єктах. Для заволодіння коштами до офіційних документів вносилися неправдиві відомості про обсяги та вартість виконаних будівельних робіт. З метою виведення коштів у «тінь» та надання легальності фінансовим операціям, підрядник перераховував субпідрядним організаціям кошти за роботи, які вони фактично не виконували.

Підозри за ч. 3 ст. 28 ч.4, 5 ст. 191, ч.1 ст.366 КК повідомили: організаторам В.А.Ломаковичу (радник міністра фінансів) та В.Я.Баб’яку; директору «Укрстройкомплект» Є.І.Клименку, начальнику начальника виробничого відділу ТОВ «Укрстройкомплект» Чубченко О.Ю. та бухгалтеру Маліцькій С.А.

Також підозри отримали старший співробітник факультету бойового застосування військ, полковник Ю.М.Черевко та командир частини, полковник І.В.Сивоус.

Нагадаймо, що ректор Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, генерал-лейтенант Павло Ткачук не стежить за навчально-освітнім процесом, а переслідує особисті інтереси, повідомляє «ХіК» з посиланням на https://368.media

На Львівщині при реконструкції військового ліцею могли привласнити кошти

29.11.2023

На реконструкції спального корпусу та майстерні нового військового ліцею у Львівській області могли вкрасти гроші. Про це повідомляє екснардеп Ігор Мосійчук, посилаючись на провадження №420231422400000030 за ч.4 ст.191 КК.

У Червонограді Львівської області було відкрито військовий ліцей Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Ректор Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук уклав договір із ТОВ «Укрстройкомплект» вартістю 140 млн гривень.

Ось тільки схема для відмивання грошей була дуже банальною: підрядник у ході передачі та прийняття робіт вносив до актів виконаних робіт явно неправдиві відомості, внаслідок чого державному бюджету завдано збитків.

Серед фигурантів справи є заступник начальника з тилу Національної академії Йосип Саєвич, керівник ліцею Іван Сівоус, його заступник Олександр Островський, інженер технагляду Петро Мураві, а також директор ТОВ «УКРБУДКОМПЛЕКТ» Єгор Клименко та відповідальні за виконання робіт Євген Тишаєв та Олександр Терещенко.