Перейти к основному содержанию

Конфіскація російських активів не замінить допомогу США для України,

01.03.2024
Опубликовано в Интернет

джанет,єллен

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що будь-який план щодо конфіскації заморожених російських активів для допомоги Україні не можна розглядати як заміну терміново необхідної допомоги країні.

Про це вона сказала в інтерв’ю Bloomberg, передає Укрінформ.

"Я не бачу справжньої заміни рішенню Конгресу, що надасть Україні необхідну допомогу цього року. Я не думаю, що хтось може заповнити цю прогалину", – заявила вона.

За словами Єллен, хоча Євросоюз вже схвалив для України "дуже суттєве фінансування", а Японія також зробила свій внесок, "загальна сума здається недостатньою".

На її думку, ці кошти можуть допомогти Україні у найближчий період, поки країна чекає більш широкої допомоги.

Нині понад $60 млрд із запропонованої екстреної допомоги США для України застрягли на кілька місяців в американському Конгресі. Після схвалення законопроєкту, який передбачає допомогу Україні, у Сенаті, Палата представників його досі не проголосувала.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що хоче, щоб G7 досягла прогресу в плані використання заморожених російських суверенних активів до зустрічі лідерів у червні.

Франція та Німеччина разом із Європейським центральним банком висловили занепокоєння щодо помсти Росії проти європейських активів, а також щодо впливу на фінансову стабільність і статус євро як резервної валюти, особливо тому, що понад дві третини активів, про які йдеться, розміщені в Європі.

Автор: Юлiя Недашківська