Перейти к основному содержанию

"Все буде доведено": у Львові заочно судять Іллю Ківу, - нардеп

28.03.2023
Опубликовано в Чиновники

Читать на русском

"Все буде доведено": у Львові заочно судять Іллю Ківу, — нардеп
"Все буде доведено": у Львові заочно судять Іллю Ківу, — нардеп

27 березня у Личаківському суді Львова відбулося засідання про зазіхання на територіальну цілісність України з боку колишнього народного депутата України Іллі Ківи.

Об этом сообщает ФИБ

Про це пише рух "ЧЕСНО".

Повідомляється, що одним із свідків у цій справі виступив народний депутат Віталій Безгін із "Слуги народу". Він розповів у коментарі журналістам, що ще у березні 2020 року писав заяву до Державного бюро розслідувань та Генпрокуратури на Іллю Ківу. За його словами, він поширював на своїх сторінках у соціальних мережах зображення зі Сталіним, а також проросійські гасла.

"Мене запитували, чи бачу я в цьому свідомі дії. Звичайно, бачу. Слідчі органи повинні ідентифікувати та довести, чи безпосередньо ці акаунти в соцмережах належать Ківі", — зазначив Безгін.

Він заявив, що ці сторінки досі активно ведуться.

Повідомляється, що наступне засідання заплановане на 3 квітня.

Як заявила тодішній Генпрокурор Ірина Венедиктова ще у березні 2022 року, Генпрокуратура України повідомила про підозру Іллі Ківе у державній зраді та зазіханні на територіальну цілісність. Потім правоохоронці відкрили провадження за ще трьома статтями: публічні заклики до насильницької зміни влади, поширення комуністичної символіки, а також пропаганди війни.

За словами експертів, Ківа зараз перебуває в Росії, куди перебрався з Іспанії. Україну він покинув ще до початку повномасштабного вторгнення РФ.

Источник: ВЧК-ОГПУ