Перейти к основному содержанию

ЗМІ: Голова Харківського окружного адміністративного суду Панченко отримує хабаря - відео

01.02.2023
Опубликовано в Чиновники

суд

Про це пише видання Багнет. Наводимо матеріал порталу без коментарів та ремарок. Редакція не перевіряє достовірність та несе відповідальність за матеріали, розповсюджені сторонніми порталами.

Об этом сообщает Русский репортер

Про це повідомила сама Заічко О.В., надавши на підтвердження відео з камер спостереження з кабінету Панченко, де й відбувалася передача хабаря.

На відео зафіксовано обговорення Панченко з адвокатом суми коштів, яку вони планували передати судді Заічко за прийняття «правильного» рішення у справі та розмову, в ході якої Панченко пропонує Заічко хабаря. При цьому адвокат знаходиться у кімнаті відпочинку та чує деталі їх спілкування, після чого виходить та передає Панченко пакет з винагородою. За інформацією Заічко, в матеріалах справи іде мова про десять тисяч доларів, з яких три тисячи Панченко планувала передати судді, а сім — залишити собі.

Надані відео були зняті в кабінеті голови Харківського ОАС Панченко, де працювала встановлена нею ж камера відеоспостереження, яка також фіксувала всі розмови. Із зрозумілих причин, ці матеріали не були додані до справи захисниками Панченко. Заічко вирішила оприлюднити їх, оскільки в неї є відомості, що колегія суддів ВАКС у складі Танасевич, Сікора, Гавриленко налаштована винести виправдувальний вирок Панченко.

Кримінальна справа щодо Панченко розглядається в Вищому антикорупційному суді за ініціативою самої Заічко. Наразі ВАКС закінчив з’ясування обставини і перейшов до дебатів. Прокуратура просить для обвинуваченої Панченко покарання у вигляді 6 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Источник: Устав