Перейти к основному содержанию

РФ почала відводити свої війська з Нагірного Карабаху

17.04.2024
Опубликовано в Чиновники

Читать на русском

РФ почала відводити свої війська з Нагірного Карабаху

РФ почала відводити свої війська з Нагірного Карабаху

Росія почала відводити свої війська з території республіки Нагірний Карабах, який повернувся під контроль Азербайджану.

Про це у четвер, 17 квітня, повідомили азербайджанські ЗМІ: APA та Musavat.

Спершу росіяни покинули територію монастиря Худаванг у Кельбаджарському районі, храм перейшов під контроль азербайджанської поліції.

«Особовий склад та військова техніка російського “миротворчого контингенту”, тимчасово дислокованого в Азербайджані, залишили територію албанського храму», – йдеться у повідомленні APA.

Також триває процес відведення російського контингенту з бази в Ходжалах. Місцеві жителі повідомляють, що російські колони рухаються з Карабаху у напрямку Вірменії.

За даними Musavat, процес відведення російського контингенту триватиме кілька днів. Таким чином Азербайджан відновить повний суверенний «контроль над Карабахом і всіма його землями».

Відведення російських військ з території республіки Нагірний Карабах також підтвердив речник Кремля Дмітрій Пєсков. Як повідомляє російський сайт новин «Интерфакс», Дмітрія Пєскова попросили прокоментувати інформацію азербайджанських ЗМІ про початок виведення «миротворчого контингенту». Пєсков відповів, що «це дійсно так».

Російські «миротворці» (близько 2 тис. осіб) перебували у Нагірному Карабаху з 10 листопада 2020 року відповідно до трьохсторонньої угоди, підписаною Вірменією, Азербайджаном та Росією. Згідно з угодою, російські військові мали перебувати у невизнаній республіці до 2025 року.