Перейти к основному содержанию

Bloomberg: Байден за березень зібрав 90 мільйонів доларів на виборчу кампанію, випередивши Трампа

06.04.2024
Опубликовано в Чиновники

Читать на русском

Bloomberg: Байден за березень зібрав 90 мільйонів доларів на виборчу кампанію, випередивши Трампа

Bloomberg: Байден за березень зібрав 90 мільйонів доларів на виборчу кампанію, випередивши Трампа

Трамп тим часом також активізує збір коштів.

Президент США Джо Байден зібрав понад 90 мільйонів доларів для своєї виборчої кампанії та Демократичної партії в березні, перевершивши результат республіканського суперника Дональда Трампа та збільшивши свою фінансову перевагу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Байден і його партія завершили березень зі 192 мільйонами доларів, що є найбільшою сумою, яку коли-небудь накопичував кандидат від демократів на нинішньому етапі виборчих перегонів, згідно з заявою кампанії Байдена. Це понад удвічі більше, ніж 93,1 мільйона доларів, про які наприкінці минулого місяця заявляли Трамп і Республіканська партія.

Байден отримав найбільшу на сьогодні суму від дрібних донорів, побивши рекорди, встановлені в кожному з попередніх чотирьох місяців.

Донори з “глибшими кишенями” також долучилися. Зокрема, 26 мільйонів доларів було зібрано під час заходу минулого місяця в Нью-Йорку за участю Байдена та колишніх президентів-демократів Білла Клінтона й Барака Обами.

З моменту старту своєї кампанії з переобрання у квітні минулого року Байден зібрав понад 422 мільйони доларів. Як чинний президент, який мав лише номінальну опозицію на праймеріз у своїй партії, він зміг накопичити гроші для загальних виборів. Тим часом Трамп боровся протягом сезону праймеріз, відбиваючись від суперників у межах Республіканської партії, серед яких губернатор Флориди Рон Десантіс і колишній посол в ООН Ніккі Гейлі.

У березні 704 тисячі донорів зробили 864 тисяч внесків, а найбільший щоденний внесок для Байдена склав десять мільйонів доларів, зібраних після його промови "Про стан справ у країні".

"Гроші, які ми збираємо, є історичними, і вони підуть на критично важливу роботу з побудови переможної кампанії", — заявила менеджер виборчого штабу Байдена Джулі Чавес Родрігес.

Юридичні проблеми Трампа, які "з’їли" частину його виборчої скарбнички, можуть зіграти на користь Байдена.

Трамп, який лише в середині березня розпочав збір коштів для Національного комітету Республіканської партії, зібрав 65,6 мільйона доларів, але хоче отримати ще більше. Очікується, що захід у Палм-Біч, організований мільярдером Джоном Полсоном у суботу, 6 квітня, принесе колишньому президенту США 43 мільйони доларів.