Перейти к основному содержанию

Євросоюз може ухвалити новий пакет санкцій проти РФ вже сьогодні (оновлено)

18.12.2023
Опубликовано в Чиновники

санкції

У понеділок, 18 грудня, Європейський Союз може ухвалити дванадцтий пакет санкцій проти РФ. Зокрема, на сьогодні запланована коротка письмова процедура ухвалення та публікація переліку запроваджених обмежень.

Австрія зняла свої застереження щодо нового пакету санкцій, що зі свого боку, відкриває шлях до початку письмової процедури остаточного ухвалення пакета, повідомляє Politico із посиланням на дипломатів..

"Як зазначив один із дипломатів, сьогодні відбудеться коротка письмова процедура ухвалення, і на сьогодні ж запланована публікація", – пише видання.

Згодом офіційний представник Єврокомісії Деніел Шерідан Феррі підтвердив, що рішення Ради ЄС щодо дванадцятого пакета санкцій проти Росії очікується у понеділок у другій половині дня, передає Інтерфакс-Україна.

"Що стосується пакета санкцій, ви знаєте, що робота в раді триває. Йдеться про дванадцятий пакет санкційних заходів щодо Росії. Гадаю, ви зможете отримати інформацію в другій половині дня", – сказав речник ЄК на брифінгу в Брюсселі.

Своєю чергою керівник служби офіційних представників ЄК Ерік Мамер додав: "Наразі для нас важливим є те, що рада просунулася в тому, що стосується процедури ухвалення пакета санкцій щодо Росії, і ми очікуємо новин про результат".

Як повідомлялося, Австрія намагалася заблокувати ухвалення 12 пакета санкцій, вимагаючи виключити Raiffeisen Bank International (RBI) зі списку міжнародних спонсорів війни. Однак, у ніч проти 15 грудня погодили 12 пакет санкцій проти Росії.

У неділю, 17 грудня, Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило статус міжнародного спонсора війни для банківської групи.

Автор: Юлiя Недашківська