Перейти к основному содержанию

Суд зняв електронний браслет із затриманого на хабарі ексочільника Мінрегіону Лозинського

06.12.2023
Опубликовано в Чиновники

лозинський

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) дозволив зняти електронний браслет з колишнього в. о. міністра з розвитку громад , територій та інфраструктури Василя Лозинського, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні хабаря на суму $400 тис.

Відповідне рішення слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін ухвалив 4 грудня, повідомляє "Слово і діло".

Раніше суд продовжив дію обов’язків щодо Лозинського до 17 грудня. Серед іншого, він мав здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Адвокат підозрюваного подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

"Клопотання адвоката, який діє в інтересах підозрюваного – задовольнити частково. Застосований до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2,5 млн грн залишити без змін. Виключити з переліку обов’язків, покладених на підозрюваного, наступний обов’язок – носити електронний засіб контролю. В іншій частині клопотання – відмовити", – йдеться в рішенні.

Як повідомлялося, 22 січня детективи затримали заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського під час отримання хабаря у розмірі $400 тис. за сприяння в укладанні договорів на закупівлю обладнання та техніки для проходження опалювального сезону. Того ж дня Кабмін ухвалив рішення про його звільнення.

Вищий антикорупційний суд спочатку відпустив Лозинського під домашній арешт, проте Апеляційна палата ВАКС змінила запобіжний захід на тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 50,24 млн₴ Згодом розмір застави декілька разів зменшували і Лозинський вийшов із СІЗО.

Читайте також: Хабарі на закупівлях для опалювального сезону: НАБУ назвало причину затримання заступника Кубракова

Нагадаймо, на початку листопада минулого року Кабінет міністрів призначив першого заступника міністра розвитку громад та територій Василя Лозинського виконувачем обов’язків керівника відомства. Це відбулося після того, як очільника Мінрегіону Олексія Чернишова призначили головою правління НАК "Нафтогаз України".

Після цього державний інститут "УкрНДІВодоканалПроект" Мінрегіону уклав п’ять угод на постачання обладнання для підвозу води за відсутності електроенергії на 535 млн₴ Крім того, "УкрНДІВодоканалПроект" Мінрегіону замовив пересувних котелень для опалення окремих будівель в різних містах України на 797,52 млн₴

Лозинський обіймав посаду першого заступника Міністра розвитку громад та територій з травня 2020 року, до цього працював першим заступником голови Львівської обласної державної адміністрації.

У грудні минулого року Кабінет міністрів об’єднав міністерства інфраструктури та розвитку громад та територій, а Лозинського призначили заступником об’єднаного міністерства, яке очолив Олександр Кубраков.

Автор: Михайло Орлюк