Перейти к основному содержанию

Нелегальний "бізнес": жителька Броварів збувала наркотики по всій Україні

27.04.2023
Опубликовано в Бизнес

Нелегальний

Поліція Київщини викрила 23-річну жительку Броварів та двох її поплічників , які організували канал розповсюдження наркотиків і психотропів по всій території України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Київської області" у "Фейсбуці".

Було встановлено, що зловмисники отримували наркотичні засоби і психотропні речовини від адміністратора телеграм-каналів на які працювали, та в подальшому їх розфасовували і за вказівкою адміністратора збували шляхом залишення закладок та відправлення посилок поштою.

Щомісячний дохід банди становив понад 250 тисяч гривень.

Під час обшуків було виявлено майже 40 згортків з канабісом, наркотичний засіб мефедрон, 15 сімкарт, електронні ваги, пакети для фасування та інші речові докази. Вартість вилученого складає понад 100 тисяч гривень.

У поліції повідомляють:

Правоохоронці скерували листи до відділу протидії кіберзлочинам в Київській області з метою блокування Telegram-каналів за допомогою яких розповсюджували наркотики.

За фактом незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин слідчі відкрили кримінальн провадження [ч.1 ст.309 ККУ]. Стаття передбачає обмеження волі на строк до 5 років.

Нагадаймо, що учасник ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи подарував Броварському краєзнавчому музею збірку з власними спогадами.