Перейти к основному содержанию

"єВідновлення": Українці отримали 115 мільйонів на відновлення пошкодженого житла

10.07.2023
Опубликовано в Власть

євідновлення

У межах програми "єВідновлення" грошову допомогу для дрібного ремонту житла, пошкодженого внаслідок агресії РФ, отримали вже 1409 заявників. На їхні рахунки нараховали понад 115 млн₴

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

"Роботи все ще дуже багато – з початку дії програми 10 травня українці подали 24 724 заяви. Попри те, що органи місцевого самоврядування створили 510 комісій, темпи опрацювання заяв недостатні", – констатує очільник відомства та віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков

Урядовець закликав громади налагодити роботу комісій, нагадавши, що уряд спрямував на реалізацію програми 4,4 млрд грн, а також були створені необхідні механізми та цифрові інструменти.

Читайте також: Шмигаль звинуватив місцеву владу у затримках виплати компенсацій за програмою "єВідновлення"

Як повідомлялося, 10 травня в Україні стартувала програма державної допомоги на відновлення пошкодженого житла "єВідновлення". У межах програми всі громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії РФ і яке ще не було відремонтоване, отримали можливість подати заявку на отримання допомоги для відновлення свого житла через "Дію" на суму до 200 тисяч гривень. Йдеться, насамперед, про заміну вікон чи дверей, ремонт покрівлі тощо.

За даними обласних військових адміністрацій, з 24 лютого 2022 року було зруйновано або пошкоджено майже 18,5 тисяч багатоповерхових житлових будинків та понад 142 тисячі приватних садиб.