Перейти к основному содержанию

Макрон знову не виключив направлення західних військ в Україну, але заявив, що зараз це не розглядається

14.03.2024
Опубликовано в Власть

«Сьогодні ми не в такій ситуації», – сказав він, не пояснивши, в якій ситуації Франція готова буде відправити війська

Президент Франції Емманюель Макрон 14 березня застеріг західні держави від прояву будь-яких ознак слабкості по відношенню до Росії, повторивши свою позицію про те, що не можна виключати введення західних військ в Україну.

В інтерв’ю французькому телебаченню Макрон зауважив, що направлення сухопутних сил зараз не стоїть на порядку денному, але Європа повинна залишити «всі варіанти» відкритими на випадок поширення війни.

«Сьогодні ми не в такій ситуації», – сказав він, не пояснивши, в якій ситуації Франція готова буде відправити війська.

Макрон також застеріг союзників від запровадження обмежень на підтримку України, заявивши, що у війні Росії проти України на карту поставлена європейська безпека.

«Якщо Росія продовжить свою ескалацію, якщо ситуація погіршиться, ми повинні бути готові ухвалити рішення, необхідні для того, щоб Росія ніколи не перемогла», – сказав французький президент в інтерв’ю TF1 і France 2.

Минулого місяця президент Франції Емманюель Макрон вперше заявив, що не можна виключати можливість направлення західних військ в Україну. Пізніше офіційні особи Франції спробували роз’яснити слова Макрона і пом’якшити реакцію на них, водночас наполягаючи на необхідності надіслати Росії чіткий сигнал про те, що вона не може перемогти у війні в Україні.

Сполучені Штати і більшість європейських країн заявили, що не планують посилати наземні війська в Україну.

У Кремлі попередили, що якщо НАТО відправить війська, прямий конфлікт між альянсом і Росією буде неминучим.

Форум