Перейти к основному содержанию

Коломойському повідомили ще одну підозру

08.05.2024
Опубликовано в Обзоры

Нова підозра стосується замовного вбивства

Відомому бізнесмену повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину, пов’язаного з організацією замовного вбивства, повідомляє у телеграмі Офіс генпрокурора.

У відомстві прізвища бізнесмена не називають, проте публікують фото Ігоря Коломойського.

За даними слідства, підозрюваний, діючи з мотивів особистої помсти, замовив вбивство директора однієї з юридичних компаній за невиконання вимог щодо анулювання та визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства.

«Для реалізації злочинних намірів підозрюваний залучив членів банди, яка «спеціалізувалась» на вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, включаючи фізичну розправу з конкурентами. Члени банди здійснили напад на директора однієї з юридичних компаній, нанісши йому удари та ножові поранення в життєво важливі органи. Водночас, цей злочин не було доведено до кінця з причин, які не залежали від волі членів банди», – йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі здійснюють невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на викриття усіх осіб, причетних до скоєння злочину.

У Нацполіції зазначають, що йдеться про події серпня 2003 року – тоді у середмісті Феодосії четверо чоловіків жорстоко побили та поранили ножем адвоката, він вижив. За даними слідства, тоді правоохоронці затримали виконавців замовного вбивства, тепер поліція встановила беззаперечні докази, що підтверджують особу замовника.

Встановлено, що бізнесмен у 2003 році замовив вбивство адвоката, мотив: помста юристові за відмову співпрацювати в незаконній оборудці, додають у поліції.

Ігор Коломойський перебуває під вартою з 2 вересня 2023 року. Тоді його арештували за підозрою в шахрайстві та відмиванні грошей. Цей епізод, за даними слідства, стосується того, що Коломойський привласнював кошти протягом 2013–2020 років шляхом їх виводу за кордон, «використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ».

Згодом Служба безпеки України повідомила про викриття «нових фактів злочинної діяльності» власника великої фінансово-промислової групи Ігоря Коломойського. Йому повідомили про додаткову підозру за трьома статтями – йдеться про незаконні дії з документами, заволодіння чужим майном і легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом.

Форум