Перейти к основному содержанию

У ГУР відреагували на заяви ЗМІ про нові удари по Кримському мосту

04.04.2024
Опубликовано в Обзоры

Читать на русском

У ГУР відреагували на заяви ЗМІ про нові удари по Кримському мосту

У ГУР відреагували на заяви ЗМІ про нові удари по Кримському мосту

Представник ГУР зауважив, що у західних медіа останнім часом публікується багато матеріалів з гучними заголовками і посиланнями на анонімні джерела, коментувати які не завжди доречно.

Всі військові цілі РФ, зокрема й незаконний об’єкт Кримський міст, підлягають знешкодженню. Ця інформація є загальновідомою і "не новою". Так прокоментував матеріал The Guardian щодо планів України знищити Кримський міст у першій половині 2024 року представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

На запитання ведучого, чи не шкодять намірам українських структур подібні публікації, Юсов відповів, що The Guardian безумовно має свої джерела і на Заході останнім часом "виходить багато матеріалів з достатньо гучними заголовками, які посилаються на ті чи інші джерела". Водночас представник ГУР вважає, що коментувати анонімну інформацію не завжди є доречно.

"Якщо говорити про публічну комунікацію, то можу запевнити, що інформація озвучується та і тоді, коли це потрібно. Що стосується цієї споруди, мосту, то були вже неодноразові комунікації й заяви з цього приводу від українських представників сектору безпеки й оборони. Очільник СБУ коментував цю ситуацію", – розказав Юсов.

Він додав, що налякати окупантів якоюсь новою інформацією навряд чи вдасться.

"Але те, що всі військові цілі, а зараз цей незаконний об’єкт – це військова ціль, що підлягають знешкодженню – це не нова інформація. Тут нічого нового немає", — резюмував він.