Перейти к основному содержанию

На Київщині суд виніс вирок колаборанту, який активно співпрацював із окупантами

05.03.2024
Опубликовано в Обзоры

Читать на русском

На Київщині суд виніс вирок колаборанту, який активно співпрацював із окупантами

На Київщині суд виніс вирок колаборанту, який активно співпрацював із окупантами

Суд визнав винним чоловіка, який під час окупації Київщини співпрацював із ворогом. Зловмисник очолив "Димерський комбінат комунальних підприємств".

Про це повідомили у пресслужбі Київської обласної прокуратури. Наступні 7 років він проведе за гратами.

"Прокурор у суді довів, що під час окупації Вишгородського району Київської області місцевий мешканець пішов на співпрацю з ворогом. Засуджений добровільно погодився на пропозицію представників окупаційних військ і обійняв посаду "директора Димерського комбінату комунальних підприємств", – розповіли правоохоронці.

Зловмисник займався кадровим забезпеченням підприємства, схиляючи людей працювати на ворога. Крім того, він брав участь в нарадах під головуванням російських військових у сільраді, здійснював інші організаційно-розпорядчі, адміністративно-господарські функції та прийом мешканців громади.

Як розповіли у пресслужбі ГУ СБУ у Києві та Київській області "керівництво" у громаді новоспечений "посадовець" координував з командиром окупаційного підрозділу, полковником ХР РФ з позивним "отець Кирило".

Зловмисник також безпосередньо організовував забезпечення військової техніки загарбників пальним. Відповідав за постачання газу, електроенергії і продуктів харчування до будинків, де були облаштовані ворожі бази.

На Київщині суд виніс вирок колаборанту, який активно співпрацював із окупантами. Фото і подробиці qkxiqdxiqdeihrant

"Крім того, встановлено, причетність колаборанта до участі у допитах незаконно ув’язнених рашистами громадян. Серед них – представники Товариства Червоного Хреста України, які доставляли гуманітарну допомогу в окуповані села. Тоді загарбники погрозами вбивства намагалися отримати від членів гуманітарної організації дані про дислокацію підрозділів Сил оборони та адреси проживання учасників війни", — додали у пресслужбі.

Після деокупації Димера зловмисник переховувався від правосуддя, переїжджаючи з однієї області України ув іншу. Співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і затримали на Черкащині у вересні 2022 року.

На Київщині суд виніс вирок колаборанту, який активно співпрацював із окупантами. Фото і подробиці

За публічного обвинувачення прокуратури суд визнав мешканця Київщини у колабораційній діяльності. Йому призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна та забороною 10 років займати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

На Київщині суд виніс вирок колаборанту, який активно співпрацював із окупантами. Фото і подробиці