Перейти к основному содержанию

Аеропорт Кишинева офіційно відмовився від російської абревіатури

18.01.2024
Опубликовано в Обзоры

аеропорт,кишинів

Аеропорт Кишинева 18 січня оголосив про зміну трибуквенного коду, який використовується для його позначення в системі IATA, з KIV ( скорочення назви Кишинева російською мовою) на RMO (Республіка Молдова).

Аеропорт Кишинева нагадав, що відсьогодні на всіх таблицях рейсів його абревіатура буде RMO, передає NewsMaker.

"У разі виникнення будь-яких неясностей під час бронювання та купівлі квитків, пов’язаних із цією зміною, рекомендуємо зв’язатися з авіакомпанією, що вас цікавить", – попередили в адміністрації аеропорту.

У грудні 2023 року міністр інфраструктури Молдови Андрій Спину повідомив, що трилітерний код, який використовується для позначення аеропорту Кишинева, зміниться на RMO. За словами Спина, абревіатура KIV – "скорочення назви Кишинева російською мовою більше не з’являтиметься на картах польотів".

Багато аеропортів світу мають трилітерний код, що присвоюється аеропортам Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA). Коди аеропортів IATA використовують авіакомпанії, агенції з продажу авіаквитків, комп’ютерні системи бронювання квитків, інші зацікавлені організації для передачі інформації, пов’язаної з організацією комерційної діяльності в галузі пасажирських авіаперевезень та взаємодією різних підприємств у рамках цієї комерційної діяльності.

Список використаних кодів IATA публікує двічі на рік, він доступний на офіційному сайті асоціації.

Раніше повідомлялося, що коректну назву столиці України (Kyiv замість Kiev) використовують вже 55 міжнародних аеропортів, п’ять міжнародних організацій, включно з МАГАТЕ та ЮНЕСКО, а також низка авіакомпаній та періодичних видань.

Автор: Галина Ялівець