Перейти к основному содержанию

«Укргідроенерго» замовило одній фірмі антидроновий захист ГЕС на 2,9 мільярда

10.01.2024
Опубликовано в Обзоры

ПАТ «Укргідроенерго» у грудні уклало низку угод з ТОВ «Гарант енерго» на будівництво захисних споруд на гідроелектростанціях на Дніпрі. Загальна вартість угод склала 2,92 млрд₴ Про це повідомляється в системі « Прозорро ».

Закупівлі на будівництво по Дніпровській ГЕС (1,85 млрд грн), Канівській ГЕС (0,95 млрд грн) та Кременчуцькій ГЕС (0,12 млрд грн) проведені без використання електронної системи, оскільки стосуються захисту об’єктів електроенергетичного сектору. А ці роботи під час вторгнення дозволено замовляти без звичайних тендерів.

Разом з тим, процедура закупівлі «Українська визвольна війна» дозволяє замовнику не оприлюднювати ціни будматеріалів у кошторисах. Відтак порівняти з ринковими їх неможливо.

Ці підряди «Гарант енерго» стали першими за останні роки, отриманими від державних замовників.

Засновником київського ТОВ «Гарант енерго» є Михайло Рева. За даними системи «Youcontrol«, він разом з сином Андрієм є власником компаній в різних сферах: АПК (ФГ «Ніжинське», ТОВ «Івангородське»), нерухомості (ТОВ «М.В.Інвест»), будівництва (ТОВ «Укрпромбудресурс», ТОВ «Гарант сіті буд») та електромонтажних робіт (ТОВ НВП «Гарант енерго», ТОВ «Енерго-смарт»).

Михайло Рева в інтерв’ю «Чернігівському часу« повідомив, що «ми серед лідерів в Україні у сфері електромонтажних робіт. Найбільші ТРЦ, підприємства, житлові комплекси, інфраструктурні об’єкти – це наші об’єкти. Проте, на сьогоднішній день нашим основним завданням є відновлення енергетичної інфраструктури після ракетних ударів. Працюємо цілодобово без вихідних. По всій Україні. Все робимо самі, і проєктування, і монтаж».

Михайло Рева (ліворуч)

Також Рева є співвласником двох мисливських господарств. У ТОВ «Мисливсько-Рибальське Підприємство «Єгер» (Ічня, Чернігівська обл) його партнером є Артур Ананян, це директор ТОВ «БФ Завод» Леоніда Юрушева. У ТОВ «Мисливське Господарство «Едельвейс-Тур» (Львівська обл) його партнером є Савелій Бондаренко, пов’язаний з Леонідом Крючковим.