Перейти к основному содержанию

У Бєлгороді дістали тіла перших загиблих у багатоповерхівці

12.05.2024
Опубликовано в Общество

Пошуково-рятувальна операція в Бєлгороді, 12 травня 2024 року

З-під завалів багатоповерхівки в російському Бєлгороді дістали тіла двох загиблих, повідомив губернатор області В’ячеслав Гладков. Імена загиблих наразі невідомі. Влада зʼясовує їхні особи.

Офіційно про загиблих під час обвалення підʼїзду в бєлгородській десятиповерхівці раніше не повідомлялося – Гладков заявляв лише, що постраждали 19 людей. Місцеві телеграм-канали писали про загиблих, називаючи число від чотирьох до семи.

Розбирання завалів триває.

Незадовго до полудня в Бєлгороді обвалився підʼїзд багатоповерхівки – з першого до десятого поверху. При цьому перекриття трохи вище 10-го поверху ще якийсь час трималося.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков традиційно звинувачує Україну в обстрілі та стверджував, що «в будинок влучив снаряд». У мережі також пишуть, що «на будинок впала російська керована авіабомба» – через нештатне сходження боєприпасів.

Згодом стало відомо, що Головний слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу щодо «терористичного акту» у Бєлгороді. У Міноборони РФ заявили, що нібито «житловий будинок пошкоджено уламком однієї зі збитих ракет «Точка-У».

Редакція Радіо Свобода не може незалежно перевірити ці дані. Українське командування наразі не коментувало ситуацію.

Форум