Перейти к основному содержанию

У Держдепі США сказали, скільки разів Росія обстрілювала Україну ракетами КНДР

20.03.2024
Опубликовано в Общество

Читать на русском

У Держдепі США сказали, скільки разів Росія обстрілювала Україну ракетами КНДР

У Держдепі США сказали , скільки разів Росія обстрілювала Україну ракетами КНДР

Війська Росії щонайменше 10 разів використовували північнокорейські ракети для атак по Україні. Також відомо про не менш ніж 10 000 контейнерів, імовірно, з товарами військового призначення, які КНДР відправила до РФ.

Про це заявила співробітниця Державного департаменту США Чон Пак, яка опікується питаннями КНДР. Вона прокоментувала ситуацію виданню "Голос Америки" 18 березня.

За словами чиновниці, Держдеп США стурбований зближенням Північної Кореї та Російської Федерації, контрактами про продаж зброї між країнами. Адже за її допомогою РФ "здійснює незаконний жорстокий напад на Україну, вбиває українців, руйнує українську інфраструктуру".

"Нас це дуже турбує. Було щонайменше 10 випадків застосування ракет КНДР на полі бою", – сказала Чон Пак. Також у Штатах стурбовані тим, "що це означає для розповсюдження зброї в майбутньому і як це посилює ситуацію".

Чон Пак зазначила: Пхеньян не безкоштовно здійснює поставки Москві. "Майже напевно є речі, які КНДР хоче натомість. І ми стурбовані тим, що може статися на іншому боці", – сказала вона. Представниця Держдепу пояснила: йдеться про те, чого може навчитися Північна Корея після того, як її зброю буде використано у реальній війні, як це вплине на ВПК країни.

Можливо, Пхеньян хоче отримати від Москви технології для балістичних ракет, ракет "земля – повітря" чи бронетехніку.