Перейти к основному содержанию

Начальник управління Офісу генпрокурора 14 років їздить на різних авто, оформлених на пенсіонерку

14.02.2024
Опубликовано в Общество

Начальник одного з управлінь Офісу генпрокурора Сергій Павчук вже 14 років безоплатно користується різними авто, котрі оформлені на пенсіонерку. Про це редакція 368.media дізналася з аналізу декларацій посадовця, які він подавав до НАЗК з 2016 року.

Вперше посадовець потрапив в очі ЗМІ у 2018 році. Прокурор тоді ще Генпрокуратури Сергій Павчук приїхав на футбольні змагання колег на автомобілі Mercedes-Benz ML 320. Машина була записана на 66-річну Ангеліну Донченко з Яремчі та відсутній у декларації прокурора. З нерухомого майна Павчук тоді задекларував лише користування кімнатою на 16 кв. м, яка належить ГПУ.

Виявилося, що Павчук користується автопарком жінки принаймні з 2008 року. Так тоді він задекларував, що їздить на AUDI A4 (2006), що оформлена на Донченко.

Дек

Декларація 2016 року

У 2018 році Павчук взагалі задекларував кімнату у гуртожитку в Чернівцях, яку йому надала у користування місцева рада. При цьому він їздив на Mercedes-Benz ML 320.

У березні наступного року Ангеліна Донченко дозволила Павчуку користуватися ще й Toyota Camry (2016) за 286 тис. гривень.

Декларація 2019 року

У 2020 році Павчук оформив право користування Volkswagen Golf (2016) за 380 тис. гривень. Машину прокурору надав його брат Ігор Павчук.

Крім того, вже у 2021 році Павчук вказав, що з травня 2019 року він безоплатно користується квартирою у Києві площею у 75,8 кв. м. Оформлено майно вартістю у 2,07 млн гривень було знов-таки на Ангеліну Донченко. Можна підрахувати, що жінці вже 72 роки, але вона активно продовжує займатися бізнесом.

Пенсіонерка є власником та директором ТОВ «Агро-ДАП», що займається оптовою торгівлею хімічними продуктами. Фірма зі статутним капіталом в одну тисячу гривень розміщена у Чернівцях за адресою: вул. Миколи Синельникова, 13-а. Цікаво, що саме там є адвокатська контора брата прокурора Ігора Павчука. Цікавий збіг чи не так? Можна припустити, що «Агро-ДАП» – це фіктивна фірма, котра використувується для приховування нелегальних доходів, або їх легалізації.

Редакція 368.media звертає увагу ДБР, НАБУ та НАЗК стосовно можливих ознак недостовірного декларування та незаконного збагачення в діях прокурора Сергія Павчука.