Перейти к основному содержанию

У США Трамп оскаржує рішення штату Мен, яке не допускає його до виборів

03.01.2024
Опубликовано в Общество

Читать на русском

У США Трамп оскаржує рішення штату Мен, яке не допускає його до виборів

У США Трамп оскаржує рішення штату Мен, яке не допускає його до виборів

Експрезидент Дональд Трамп подав апеляцію з вимогою скасувати рішення про заборону політику брати участь у первинних виборах президента США (праймеріз) від Республіканської партії на території штату Мен.

Про це повідомляє Associated Press.

В апеляції адвокати політика зазначили, що ухвалюючи рішення про заборону, держсекретар штату Мен Шенна Беллоуз «була упередженою особою, повинна була взяти самовідвід, а також іншим чином не забезпечила законну належну правову процедуру».

«Трамп, чия кандидатура від Республіканської партії може опинитися під загрозою, оскаржив рішення демократки Шенни Беллоуз від штату Мен, яка стала першим держсекретарем штату в історії, що заборонила балотуватися на посаду президента», – зазначається в повідомленні.

Як стверджується в апеляційному позові, Беллоуз не мала повноважень виносити таке рішення проти нього.

Адвокати вимагають, щоб суд скасував рішення секретаря, яке вони охарактеризували, як «продукт процесу, зараженого упередженістю».

Очікується, що експрезидент незабаром оскаржить аналогічну заборону Верховного суду штату Колорадо. Ця апеляція надійде до Верховного суду США, а позов Беллоуз буде оскаржено у Вищому суді штату Мен.