Перейти к основному содержанию

Кабмін схвалив залучення пільгового кредиту та гранту від МБРР на програму "єВідновлення"

27.06.2023
Опубликовано в Криминал

шмигаль

Кабінет міністрів схвалив залучення від Міжнародного банку реконструкції та розвитку пільгового кредиту на $70 млн та гранту на $152,5 млн для реалізації програми "єВідновлення".

"Сьогодні затверджуємо два розпорядження, які дозволять залучити кошти від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Це пільговий кредит в розмірі $70 млн та грант на $152,5 млн для реалізації програми "єВідновлення", – повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 27 червня.

Таким чином, за його словами, ці рішення дозволять направити більш ніж 8 млрд грн на відновлення житла українців.

Наразі за програмою "єВідновлення" подано 21,6 тис. заяв і лише 378 заяв передано на виплату.

"Лише 2%. Це незадовільна робота", – підкреслив Шмигаль.

Як повідомлялося, 10 квітня в Україні стартувала програма державної допомоги на відновлення пошкодженого житла "єВідновлення". У межах програми всі громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії РФ і яке ще не було відремонтоване, отримали можливість подати заявку на отримання допомоги для відновлення свого житла через "Дію" на суму до 200 тис.₴ Йдеться, насамперед, про заміну вікон чи дверей, ремонт покрівлі тощо.

За даними обласних військових адміністрацій, з 24 лютого 2022 року було зруйновано або пошкоджено майже 18,5 тис. багатоповерхових житлових будинків та понад 142 тис. приватних садиб.