Перейти к основному содержанию

Відомий український письменник емоційно прокоментував скандальний номер «Кварталу 95»

08.05.2024
Опубликовано в Криминал

Читать на русском

Відомий український письменник емоційно прокоментував скандальний номер «Кварталу 95»

Відомий український письменник емоційно прокоментував скандальний номер « Кварталу 95»

Письменник та громадський діяч Сашко Лірник різко висловився про скандальний номер "Кварталу 95" про колишнього начальника Рівненського ТЦК, який днями був оприлюднений в YouTube.

В інтерв’ю OBOZ.UA Лірник припустив, що "кварталівці" хоч і позиціонують себе патріотичними артистами та перейшли на українську мову, дбають лише про своє збагачення. А якщо "припече, то втечуть за кордон".

 qkxiqdxiqzridqxant

"Не розумію, як таке може знімати та випускати в ефір "Квартал 95", – емоційно прокоментував ситуацію Сашко Лірник. – Це страшний злочин проти нас усіх. І за це має бути покарання. Це не той варіант, коли гумор підтримує. Це варіант, коли знецінює. І от ті, хто таке дивиться, "лайкає", дякує оплесками – зрозуміло, що їм байдуже, хто над ними сидить. Аби в пельку пива залити та погиготіти – більше нічого не цікаво. Цю частину українців війна ніяк не обходить і не цікавить. Вони – ухилянти, і пишаються цим".

"А "кварталівці" не асоціюють себе з Україною, – додав письменник. – "Не можете служити Богу і мамоні" – вислів з Євангелія. У сучасній мові "служити мамоні" – це дбати лише про збагачення. А вони не бачать різниці, кому служити. Ніби патріотичні, на українську мову перейшли. Але лише стрижуть "купони" з цієї бідної країни. Як припече, втечуть за кордон, у кожного десь там є хатинка".

На запитання, як боротися з такою "творчістю", Лірник відповів: "Не знаю, бо не є державним діячем. У нас війна, країна має перейти на військові рейки, принаймні хоча б в інформаційній політиці. Зараз не той час, коли можна сміятися над військовими. Я в "совку" виріс, пам’ятаю багато чого. Ну над німцями сміялися, але щоб своїх обсміювати та знецінювати?".