Перейти к основному содержанию

Євросоюз почав запровадження додаткових мит на російську та білоруську агропродукцію

19.04.2024
Опубликовано в Криминал

евросоюз

Лідери Європейського Союзу доручили виконавчим органам ЄС розробити пропозиції щодо додаткових тарифів для російської та білоруської сільськогосподарської продукції.

Відповідне доручення Раді ЄС і Європейській Комісії прописано у висновках, схвалених за результатами дводенного засідання Європейської Ради, передає Інтерфакс-Україна.

У висновках констатується, що "конкурентоспроможний і стійкий сільськогосподарський сектор є ключовим стратегічним інтересом Союзу".

Зазначається також, що фермери потребують стабільної та передбачуваної структури, зокрема для вирішення екологічних і кліматичних проблем.

"Згідно зі своїми попередніми висновками, Європейська Рада закликає до якнайшвидшого ухвалення поправок до регламенту Спільної аграрної політики й заохочує Раду та Комісію продовжити роботу, особливо щодо запровадження додаткових тарифів на певний імпорт до Європейського Союзу російської та білоруської сільськогосподарської продукції, з огляду на вплив на Єдиний ринок та гарантування того, що транзит таких товарів до країн, що розвиваються, залишиться неушкодженим", – сказано в документі.

Раніше глава польського уряду Дональд Туск заявив, що Європейський Союз запровадить 50% мита на агропродукцію з Росії та Білорусі, що фактично означатиме ембарго на імпорт цієї продукції до ЄС.

Автор: Галина Ялівець