Перейти к основному содержанию

Українцям пояснили, чому вони не можуть продати автомобілі у «Дії»

05.04.2024
Опубликовано в Криминал

Читать на русском

Українцям пояснили, чому вони не можуть продати автомобілі у «Дії»

Українцям пояснили, чому вони не можуть продати автомобілі у «Дії»

Українці, яким система не дозволила продати або купити автомобіль через мобільний додаток "Дія", отримуватимуть автоматичні повідомлення з конкретними причинами відмови та куди звертатися у таких випадках.

Про це розповів начальник Головного Сервісного Центру МВС Микола Рудик.

За його словами, досить часто автомобілісти отримують онлайн-відмову у продажу чи купівлі автомобіля через застосунок "Дія". Головними причинами можуть бути неоплачені штрафи за порушення ПДР, виконавчі провадження, а також, наприклад, заборгованість по аліментам.

Система посилає автоматичні відмови і не повідомляє при цьому конкретну причину відмови. Ось і залишається продавцю та покупцю автомобіля ламати голови, чому їм відмовили у наданні цієї послуги.

Микола Рудик пообіцяв, що незабаром система надсилатиме автоматичні повідомлення з конкретною причиною відмови. Наразі ведеться робота над доопрацюванням функціоналу.

Нагадаймо, можливість купувати та продавати автомобілі у застосунку "Дія" з’явилася наприкінці 2023 року. З моменту запуску цієї послуги в мобільному застосунку "Дія" перереєстрували понад 32 тисячі транспортних засобів (автомобілів, мотоциклів, мопедів). Також за цей період було видано 5200 комплектів нових номерів із серією DІ (це означає, що ТЗ було перереєстровано через "Дію").

З моменту введення цієї послуги під час спроби перереєструвати транспортний засіб у застосунку "Дія" виявили і не дали продати 2 викрадені автомобілі, 241 заарештований автомобіль, 19 автомобілів, які перебували в розшуку. Не вдалося також перереєструвати 510 автомобілів, власники чи покупці яких перебувають у розшуку поліції.

Українцям повідомлять, чому вони не можуть продати автомобілі у “Дії“ qkxiqdxiqdeihrant

Під час перереєстрації транспортного засобу в "Дії" відомості про продавця, покупця та автомобіль система перевіряє по Єдиному державному реєстру транспортних засобів. Тому продати проблемний автомобіль у цьому випадку не вдасться.