Перейти к основному содержанию

Республіканці в США можуть проголосувати за розслідування у рамках імпічменту Байдена вже у грудні, – WP

30.11.2023
Опубликовано в Криминал

Читать на русском

Республіканці в США можуть проголосувати за розслідування у рамках імпічменту Байдена вже у грудні, – WP

Республіканці в США можуть проголосувати за розслідування у рамках імпічменту Байдена вже у грудні , – WP

Республіканці у Палаті представників розглядають можливість проведення у грудні голосування із запуску розслідування в рамках імпічменту президента США Джо Байдена.

Про це пише газета The Washington Post.

У публікації йдеться, що у вересні попередній спікер палати Кевін Маккарті доручив комітетам розпочати розслідування, результатом якого може стати оголошення імпічменту Байдену, але відмовився призначити офіційне голосування, яке б санкціонувало це розслідування.

Проте республіканці "просувалися вперед", заглиблюючись у фінансову діяльність родини Байденів, зокрема, у платежі, які син президента Хантер Байден отримував від української енергетичної компанії Burisma, замішаної у першому імпічменті колишнього президента Дональда Трампа, пише WP.

"Республіканці Палати представників невпинно працювали від імені американського народу протягом кількох місяців, щоб забезпечити прозорість, стежили за грошима та фактами, щоб розкрити те, що, я вважаю, виявиться одним із найбільших політичних корупційних скандалів у нашому житті і, можливо, в історії нашої країни", – заявила член керівної команди Республіканської партії Еліз Стефанік на пресконференції.

The Washington Post пояснює, що зараз питання про голосування розглядається у зв’язку з тим, що Білий дім відмовляється виконувати запити законодавців щодо надання інформації, пов’язаної з Байденом та його родиною. Юристи Білого дому використовують відсутність офіційного дозволу Палати представників, заявляючи, що розслідуванню бракує "конституційної легітимності".

"Республіканці Палати представників вже довели, що цей незаконний захід, заснований не на фактах та правді, а лише на політичному бажанні очорнити президента, і американський народ бачить це наскрізь", – цитує газета офіційного представника апарату Білого дому Іена Семса.

Успіх республіканців під час голосування залежить від того, чи зможуть вони заручитися одностайною підтримкою однопартійців, оскільки демократи об’єдналися проти розслідування.

Спікер Палати представників Майк Джонсон хоч і висловив деяку обережність з приводу спроби імпічменту, заявив, що докази, які вже виявили представники республіканців, "викликають занепокоєння".

"Хоча ми не отримуємо задоволення від того, що відбувається тут, ми несемо відповідальність за це", – сказав Джонсон.