Перейти к основному содержанию

За добу тричі вимикалися лінії електропередачі "Укренерго", через обстріли без газу залишився Куп’янськ,

21.08.2023
Опубликовано в Интернет

електроенергія

Минулої доби вимикалися три лінії електропередачі НЕК " Укренерго " у різних областях. Крім того, внаслідок обстрілів без газопостачання залишилося місто Куп’янськ, що на Харківщині.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Так, вимикалася повітряна лінії електропередачі 330 кВ, яка живить Чорнобильску АЕС, причини відключення з’ясовуються.

Також у Дніпропетровській області через обрив троса на кілька годин вимикалася лінія 330 кВ. Лінію було підключено після аварійного ремонту.

Крім того, короткостроково вимикалася повітряна лінія 330 кВ у Запорізькій області.

Як додають у Міненерго, унаслідок обстрілів у Харківській області пошкоджено газопровід, припинено газопостачання міста Куп’янськ, без газу залишаються близько 4,5 тисячі абонентів. Роботи з відновлення газової мережі тривають.

Також на Харківщині через обстріли пошкоджено лінії електропередачі, знеструмлено 11 тисяч споживачів у місті Вовчанськ та прилеглих селах. Роботи з відновлення постачання також тривають.

Водночас залишаються знеструмленими частина абонентів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Херсонській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

У Кіровоградській області з технологічних причин відключалися підстанція 150 кВ та дві повітряні лінії 150 кВ, через що було на кілька годин обмежено генерацію на трьох СЕС.

У Сумській області через технологічне порушення відключалися дві лінії електропередачі 10 кВ, без світла залишалися 1,5 тисячі споживачів у трьох населених пунктах.

Крім того, унаслідок негоди залишаються знеструмленими 18 населених пунктів у Чернігівській області. Без світла майже 3 тисячі абонентів. Ремонтні роботи тривають.