Перейти к основному содержанию

На найбільшому меткомбінаті російської "Сєвєрсталі" стався вибух. Місцеві ЗМІ пишуть про атаку безпілотника

07.03.2024
Опубликовано в Интернет

череповецький

Вранці у четвер, 7 березня, на "Череповецькому металургійному комбінаті" (ЧерМК) у Вологодській області РФ стався "технологічний інцидент".

Про це повідомили у пресслужбі власника комбінату – металургійного холдингу "Сєвєрсталь", пише російська редакція Forbes.

"Сьогодні вранці у доменному виробництві ЧерМК стався технологічний інцидент. Постраждалих немає. Один із агрегатів виведений у запланований раніше ремонт. Причини інциденту з’ясовуються", – заявили в компанії.

За даними місцевої державної телерадіокомпанії "Вологда", вранці місцеві жителі повідомляли про звуки вибуху в промисловому центрі. Місцеве видання "Череповецька істина" пише, що причиною вибуху стала атака безпілотника. Офіційно цю інформацію російська влада не коментує.

"Череповецький металургійний комбінат" – ключовий актив дивізіону "Сєвєрсталь Російська сталь" російського олігарха Олексія Мордашова. Він включає чотири види виробництв: коксоаглодоменне, сталеплавильне, виробництво сортового прокату, виробництво плоского прокату (зокрема трубне виробництво).

Читайте також: Через атаку дрона в Курській області спалахнув ГЗК олігарха Усманова, його тушили пожежні потяги (оновлено)

Як повідомлялося, напередодні внаслідок атаки безпілотника в Курській області РФ спалахнув резервуар з паливом на території Михайлівського гірничозбагачувального комбінату ім. А.В. Варичева – одного з найбільших у Росії підприємств із видобутку та збагачення залізної руди. Воно належить компанії "Металоінвест" російського мільярдера Алішера Усманова.

За даними українських ЗМІ, за атакою на ГЗК стояло Головне управління розвідки Міноборони України. У грудні минулого року Михайлівський ГЗК у Желєзногорську вже потрапляв під удар дрону.

До цього українські безпілотники атакували низку російських нафтобаз та НПЗ.

Автор: Михайло Орлюк