Перейти к основному содержанию

Більше половини українців негативно оцінюють роботу Офісу Президента, – опитування

05.03.2024
Опубликовано в Интернет

Читать на русском

Більше половини українців негативно оцінюють роботу Офісу Президента, – опитування

Більше половини українців негативно оцінюють роботу Офісу Президента, – опитування

Найбільш позитивно протягом 5 останніх років українці оцінюють роботу СБУ та президента Володимира Зеленського. А найбільш негативно – роботу Верховної Ради та судів.

Відповідне дослідження провела соціологічна компанія SOCIS.

Так, громадяни вважають, що найбільш ефективно виконують свою роботу Збройні Сили України (86,2% вважають її достатньою чи дуже ефективною) та волонтери (76,4%).

41,7% опитаних вважають, що ефективно свою роботу виконує президент Зеленський, водночас 48,3% вважають роботу глави держави неефективною чи малоефективною. Роботу Офісу Президента малоефективною чи неефективною вважають 62,8% проти 22,7% тих, хто вважає її ефективною.

Найбільш негативно українці оцінюють роботу Кабінету Міністрів (73,7% вважають її малоефективною чи взагалі неефективною). 16,8% вважають роботу уряду ефективною.

Опитування СОЦІС ЦН rxidteiqeqiqrhant

Найбільш позитивно протягом останніх 5 років українці оцінюють роботу СБУ (54,4%) та президента Зеленського (51,3%).

Роботу Офісу Президента вважають позитивною 27,6%, а 58,3% негативною.

Водночас найбільш негативно громадяни оцінюють роботу Верховної Ради (77,1%) та судів (68,4%).

ставлення до органів влади

Загалом було опитано 3000 респондентів за квотною стратифікованою вибіркою. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): +/- 2,1%.

Метод дослідження: телефонне опитування (CATI) із використанням планшетів.

Вибірка дослідження наближена до репрезентативної на рівні всієї країни за показниками віку (старше 18 років), статі, типу поселення (місто/село) та поділу на області. Максимально враховано кількість та структура населення внутрішньо переміщених осіб; громадян, які виїхали за кордон; тимчасово окупованих територій та місцевості, де неможливо провести соціологічне дослідження з урахуванням проведення активних бойових дій.

Опитування не проводилося в АР Крим, на території Донецької та Луганської областей, на тимчасово окупованих територіях та територіях, де відбуваються активні бойові дії (частина Херсонської, Запорізької та Харківської областей).