Перейти к основному содержанию

Газодобувну компанію JKX Oil & Gas Коломойського позбавили корпоративних прав на російські активи

23.11.2023
Опубликовано в Интернет

jkx,oil&gas

Арбітражний суд Московської області Росії позбавив компанії Adygea Gas B.V. та Page Gas Ltd, що входять до британської групи компаній JKX Oil & Gas Ltd корпоративних прав на російські активи.

"Учора було оприлюднено судове рішення арбітражного суду московської області, яким було позбавлено компанії Adygea Gas B.V. та Page Gas Ltd, які входять до групи компаній JKX Oil & Gas Ltd", їх прав, як учасників ТОВ "Южгазэнерджи", на участь у компанії "Южгазэнерджи" (Нафтогазові активи Групи JKX Oil & Gas у Росії), зокрема щодо прав розпорядження долями в "Южгазэнерджи" та прав на виплату розподіленого чистого прибутку", – йдеться в повідомленні JKX, передає enkorr.

Основними підставами, як зазначають у JKX, прийняття зазначеного судового рішення, суд вказав неодноразові, починаючи з 24 лютого 2022 року, публічні заяви JKX Oil & Gas Ltd щодо припинення діяльності на території РФ, втраті контролю та впливу щодо російських дочірніх товариств і дотримання усіх санкційних обмежень по відношенню до Росії.

JKX Oil & Gas займається розвідкою і видобутком вуглеводнів в Україні й Росії.

Належна JKX "Полтавська газонафтова компанія" (ПГНК, Poltava Petroleum Company, РРС) є однією з найбільших недержавних нафтогазовидобувних компаній в Україні. Володіє п’ятьма ліцензіями на видобуток і однією – на геологічне вивчення, зокрема на дослідно-промислову експлуатацію.

Раніше повідомлялося, що Ігор Коломойський 6 січня 2022 року отримав статус особи зі значним контролем у нафтогазовій компанії JKX Oil&Gas LTD з активами в Україні.

Автор: Галина Ялівець