Перейти к основному содержанию

Обман та заволодіння грошима: народний депутат Сергій Алєксєєв (ЄС) отримав підозру у шахрайстві

30.06.2023
Опубликовано в Чиновники

Голові підкомітету у Комітеті ВР із правоохоронної діяльності оголосили підозру у шахрайстві.

Про це в Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора народному депутату України, голові підкомітету у Комітеті Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності повідомили про підозру у шахрайстві (ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

За місцем проживання підозрюваного тривають невідкладні слідчі дії.

За даними слідства, народний депутат шляхом обману заволодів коштами громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів США. Зафіксовано одержання 30 тисяч доларів США. Попередньо, він отримав ще 20 тисяч доларів США.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань. Оперативний супровід — Служба безпеки України.

Як зазначає в Телеграмі Служба безпеки України, народний депутат за 50 тисяч доларів обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції.

Для цього парламентарій "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

Співробітники СБУ задокументували факт отримання депутатом 20 тисяч доларів – першої частини грошової винагороди, і викрили його на одержані 30 тисяч доларів.

На підставі зібраних доказів генеральний прокурор України санкціонував оголошення парламентарію про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Прізвища нардепа пресцентр Офісу генпрокурора не повідомляє. Своєю чергою, у "Європейській солідарності" заявили, що у народного депутата Сергія Алєксєєва співробітники ДБР та СБУ провели обшуки.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»