Перейти к основному содержанию

Міненерго змінило керівника шахти "Краснолиманська"

04.10.2023
Опубликовано в Чиновники

шахта

Міністерство енергетики ухвалило рішення про призначення виконувачем обов’язків директора ДП "ВК "Краснолиманська" Сергія Сівцова.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Зазначається, що попередного керівника підприємства Володимира Лисака було звільнено у зв’язку з невиконанням службових обов’язків.

Водночас заступник міністра енергетики Олександр Хейло заявив, що Міненерго реалізовує системну програму з підвищення ефективності роботи державних вугільних підприємств, зокрема зі збільшення видобутку вугілля.

Він зазначив, що держвидобуток вугілля на найбільшій державній вуглевидобувній компанії ДП "Краснолиманська" припинився ще 2018 року, а згідно зі спецдозволом право видобутку вугілля на полі шахти було надано приватній компанії ТОВ "Краснолиманська" (пов’язана з бізнесменом Віталієм Кропачовим).

Проте, як зазначає урядовець, за цей час видобуток вугілля держпідприємством так і не розпочався, а приватний інвестор не підтвердив статусу виконання взятих на себе зобов’язань за інвестиційними програмами.

"Першочергове завдання нового керівника – відновити держвидобуток вугілля. Також необхідно негайно виконати інвентаризацію і аудит діяльності. Зрозуміло, що наведення ладу не подобається певним приватним компаніям, які звикли паразитувати на держвласності", – наголосив Хейло.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація про оголошення працівниками ДП "Краснолиманська" безстрокового страйку через зміну керівника.

Автор: Юлiя Недашківська