Перейти к основному содержанию

Робот-пилосос – ефективний інструмент автономного прибирання

16.06.2023
Опубликовано в Чиновники

Стандартні пилососи та інші помічники в очищенні поступово йдуть на другий план, тому що вони замінюються такими ж засобами, що працюють в автономному режимі без залучення людини. Йдеться про роботи-пилососи, за допомогою яких можна утримувати будинок, квартиру, офіс та будь-яке інше приміщення в чистоті та порядку.

Робот-пилосос – ефективний інструмент автономного прибирання

Також прибирання не триватиме багато часу. Застосування засобів автоматизації ефективно у випадках, коли не хочеться витрачати час, немає сил на чергове прибирання чи з медичних протипоказань не можна займатися фізичним працею. Підібрати оптимальний робот-пилосос найзручніше тут https://comfy.ua/ua/vacuum-cleaning-robots/, де є пропозиції від кількох десятків виробників. Пристрої відрізняються функціоналом, зовнішнім виглядом, технічними характеристиками та іншими параметрами. На всі пропозиції є гарантія.

Функціонал

Роботи-пилососи доповнюються великим набором функцій, а наявність тієї чи іншої можливості впливає на остаточну вартість:

  • LED-дисплей (відображаються параметри заряджання та інші значення);

  • ароматизація повітря (створюється затишок та свіжість у приміщенні після збирання пилу);

  • голосова звітність (після закінчення прибирання буде відповідний голосовий сигнал);

  • захисний бар’єр (м’яка вставка навколо пилососа, щоб запобігти механічним поломкам, подряпинам та іншим пошкодженням);

  • створення тривимірної карти (наявність датчиків дозволяє створити маршрут руху робота-пилососа по приміщенню);

  • тиха робота (ідеальний варіант для прибирання в обідній сон або вночі);

  • керування зі смартфона (наявність програми дозволить без проблем керувати роботом, перебуваючи далеко від дому).

Також багато моделей автоматично стають на базу для зарядки після прибирання, а також мають систему енергозбереження.

Характеристики

Роботи-пилососи здатні працювати з різними поверхнями, включаючи килим, ламінат, паркет, кахель, скло, лінолеум і т.д. Невеликі габарити все одно дозволяють з високою ефективністю проводити прибирання завдяки роторному двигуну. Вбудовані ганчірки, які після кожного збирання потрібно промивати, видаляють пил та бруд на 100%.

Продумана конструкція засмоктує навіть найдрібніші частинки до алергенів. Форсунки сконструйовані так, щоб покрити всю поверхню підлоги під час чищення. Основними виробниками роботів-пилососів є такі бренди, як Ecovacs, RoboRock, Xiaomi, Samsung, Rowenta та багато інших.

Критерії вибору

Габарити та об’єм контейнера для сміття – перші критерії для успішного вибору. Для невеликих кімнат достатньо об’єму до 0,4 літри, але для великих просторів потрібно збільшити об’єм до 0,6 літра. Потужності до 22 Вт достатньо для середніх завдань. Такі пилососи всмоктуватимуть увесь пил і бруд. Моделі до 35 Вт також успішно справляються із прибиранням і є більш продуктивними.

Виділяють різні ступені фільтрації, адже всередині встановлюються фільтри грубого та тонкого очищення. Грубе очищення дозволить видалити великі частинки, у той час як фільтр тонкого очищення виключає попадання в навколишнє середовище найдрібніших частинок пилу.