Перейти к основному содержанию

У Татарстані чиновники хочуть відправляти 14-річних підлітків на оборонні заводи, - росЗМІ

16.04.2024
Опубликовано в Чиновники

Читать на русском

У Татарстані чиновники хочуть відправляти 14-річних підлітків на оборонні заводи, — росЗМІ

У Татарстані чиновники хочуть відправляти 14-річних підлітків на оборонні заводи, — росЗМІ

Місцеві чиновники заявили, що молоді люди є "найдинамічнішою частиною трудових ресурсів", тому варто спростити працевлаштування неповнолітніх.

У Російській Федерації влада республіки Татарстан має намір залучати підлітків з 14 років до праці, зокрема на підприємствах оборонного комплексу. Про це пише російський портал із посиланням на регіональну програму сприяння зайнятості молоді.

У програмі йдеться, що молодь є "найдинамічнішою частиною трудових ресурсів". Окрім того, влада регіону говорить про "відносно високий, за експертними оцінками, рівень залучення молоді у віці від 15 до 24 років у відносини у сфері праці без належного оформлення".

Як зазначають журналісти, згаданий документ покликаний спростити працевлаштування підлітків 14–18 років, а також сприяти зайнятості дітей із сімей, які перебувають у "соціально небезпечному становищі".

У виданні також зазначили, що в документі йдеться про "сприяння зайнятості молоді віком до 35 років у сільському господарстві" та "на підприємствах оборонно-промислового комплексу".

Повідомляється, що програма, розроблена Кабміном Татарстану, зараз проходить антикорупційну експертизу.

За словами журналістів, це вже не вперше, коли в Татарстані пропонують залучати неповнолітніх до праці. Так, у 2023 році Держрада республіки підготувала проєкт поправок до Трудового кодексу, що дозволяє підліткам з 16 років працювати на шкідливих та небезпечних виробництвах.