Перейти к основному содержанию

США збудують у Секторі Гази порт для доставки гуманітарної допомоги

08.03.2024
Опубликовано в Чиновники

Читать на русском

США збудують у Секторі Гази порт для доставки гуманітарної допомоги

США збудують у Секторі Гази порт для доставки гуманітарної допомоги

Байден оголосить у своїй промові у п’ятницю про будівництво американськими військовими тимчасового порту для прийому гуманітарної допомоги мешканцям Гази.

Про це повідомляє Reuters.

Об’єкт прийматиме великі судна, які перевозять продовольство, воду, медикаменти та тимчасові притулки.

Вашингтон працюватиме з європейськими та регіональними партнерами та союзниками над створенням міжнародної коаліції країн, які нададуть можливості та кошти, заявили офіційні особи.

Незважаючи на те, що Ізраїль збільшив кількість вантажівок з гуманітарною допомогою, яким дозволено в’їзд в обложений анклав, а США та інші країни доставляють вантажі повітрям, обсяги допомоги, що надходить, недостатні.

Тимчасовий порт збільшить гуманітарну допомогу палестинцям у анклаві, що постраждав від війни, на "сотні додаткових вантажівок" на день, сказав чиновник, додавши, що Сполучені Штати координуватимуть заходи безпеки з Ізраїлем.

За словами чиновників, планування та виконання операції "займе кілька тижнів" і що необхідні для неї сили США знаходяться в регіоні або незабаром почнуть перекидати туди.

Операція США буде заснована на ініціативі уряду Кіпру, яка передбачає збір гуманітарної допомоги в портовому місті Ларнака на острові, за 210 морських миль від Гази, повідомили офіційні особи.

Це дозволить ізраїльським чиновникам перевіряти вантажі перед їх відправкою до Гази.