Перейти к основному содержанию

​Перша сенсація в 1/8 ЛЧ – перемога «Лаціо» та страждання «ПСЖ» в матчі з «Реал Сосьєдад»

15.02.2024
Опубликовано в Чиновники

В груповому етапі «ПСЖ» не зміг зайняти першу сходинку в таблиці, пропустивши вперед «Боруссію Дортмунд». Тож у жеребкуванні їм випав досить непростий суперник – «Реал Сосьєдад». Він лише втретє грає у єврокубковому турнірі, але може похвалитися найкращою захисною лінією в усьому турнірі, команда пропустила в груповій стадії ЛЧ лише двічі.

З початку гри іспанці впевнено пресингували, ганяючи гравців «ПСЖ» на власній половині поля. На перших хвилинах матчу «Реал» створив небезпечний момент: центрфорвард Андре Сілва після високого відбору досить небезпечно пробив з-поза штрафного, однак м’яч пролетів повз ворота, поруч зі стійкою.

Ліга чемпіонів повертається: оцінюємо шанси команд

Команда Луїса Енріке розпочала матч у спокійному режимі, сподіваючись на використання вільного простора за рахунок швидких гравців – Мбаппе і Дембеле. Єдиним ударом у площину воріт у першому таймі за парижан відзначився Мбаппе. З неймовірною швидкістю він вибіг до штрафного майданчику та пробив, від пропущеного голу гостей врятував фантастичний сейв Реміро. На 45-й хвилині футболіст «Сосьєдада», Меріно також був близьким до взяття воріт, однак влучив в поперечину потужним дальнім ударом.

Після перерви «ПСЖ» все ж вдалось продавити неймовірний захист іспанців. На 58-й хвилині парижани відкрили рахунок. Після подачі з кутового Маркіньос завдав невдалого удару головою, але Мбаппе зіграв на дограванні та вивів команду вперед – 1:0. Після мінімальної переваги в один забитий гол «червоно-сині» покращили контроль м’яча, а баски все ж «підсіли». Мбаппе мав шанс оформити дубль, однак «Реал Сосьєдад» знову врятував воротар, який ледь дотягнувся до м’яча та відбив його у поперечину.

That fingertip Remiro save...