Перейти к основному содержанию

Працював в інтересах МАУ Коломойського: Суд підтвердив вирок для ексочільника Державіаслужби

04.12.2023
Опубликовано в Чиновники

антонюк

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 1 грудня залишила без змін покарання ексголові Державіаслужби Денису Антонюку у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Також експосадовець не має права три роки обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій.

Як нагадали в НАБУ, Антонюка визнали винуватим у зловживанні своїм службовим становищем, що завдало тяжких наслідків для ТОВ "Українсько-середземноморські авіалінії".

Зазначається, що він в інтересах ПрАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України", умисно вчинив низку дій, які призвели до отримання цією авіакомпанією переваг при здійсненні польотів за маршрутом "Київ – Тегеран – Київ" та спричинили тяжкі наслідки для іншої авіакомпанії, а саме ТОВ "Українсько-середземноморські авіалінії".

"Колегія суддів АП ВАКС залишила без змін покарання ексголові Державіаслужби у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк 3 роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн", – йдеться у повідомленні.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом трьох місяців.

Як повідомлялося, ВАКС визнав винуватим колишнього голову Державної авіаційної служби України у зловживанні службовим становищем у січні 2023 року.

Автор: Юлiя Недашківська