Перейти к основному содержанию

Благодійна творча зустріч митців із Київщини у Берліні

24.03.2023
Опубликовано в Бизнес

Благодійна творча зустріч митців із Київщини у Берліні

Минулого тижня у Берліні відбулась благодійна творча зустріч із митцями з Київщини, яка спрямована на популяризацію української культури у світі. 18 березня в приміщенні арт-студії Labos World e.V Анни Угрюмової свою творчість для переселенців з України презентували українська поетеса Тетяна Іванчук та український художник Леонід Маадир. Організатором мистецького заходу виступив голова Благодійного фонду "Українська громада" Олексій Усачов.

Об этом сообщает Редакция

Письменниця з Київщини Тетяна Іванчук є лауреаткою багатьох престижних всеукраїнських та міжнародних конкурсів, автором поетичних збірок для дітей та дорослих. Присутнім на заході вона представила власний творчий доробок, зачитала вірші, розповіла про свій творчий шлях, а також провела вікторину для дітей українських біженців, які отримали в подарунок ілюстровані книги дитячих віршів. Як зазначила Тетяна Іванчук, завдяки таким акціям українське слово звучить в усьому світі, тому задача митців популяризувати українську літературу, мистецтво та культуру усіма можливими способами.

Творчі люди мають нагадувати українцям в світі про їхню ідентичність та показувати приклад небайдужості по відношенні до свого народу. Зараз у нас є можливість разом з цивілізованими націями будувати спільне майбутнє.

- Тетяна Іванчук.

Український художник з Білої Церкви Леонід Маадир, роботи якого раніше виставлялися у Канаді, Німеччині, Венесуелі та Угорщині, представив присутнім картини сучасного мистецтва, а також провів майстер-клас як для дітей так і для дорослих у створенні нового полотна. Автор зауважив, що таким чином хоче нагадати, - попри кордони українці лишаються одним цілим.

Хочеться принести присутнім тепло Батьківщини та нагадування про рідний дім, адже ми одне ціле. Нас важко перемогти, бо ми маємо одну з об»єднуючих ланок – образотворче мистецтво. Саме зараз, я вважаю, всім творчим людям треба активно працювати на перемогу, всіма можливими засобами пропагувати наше рідне українське мистецтво не лише на батьківщині, але й за її межами, бо то і є наша боротьба з ворогом.

- Леонід Маадир.

У свою чергу присутня на зустрічі відома українська художниця та член арт-студії Labos World e.V Міла Тагієва (Ротштейн), яка проводить заняття з малювання для українських дітей, представила свою незавершену роботу про рідне місто Маріуполь. Тож у рамках майстер-класу Леонід Маадир, на запрошення художниці, продовжив творчий процес над картиною.

Моя робота – це картина з реального фото на набережній в Маріуполі, яке було зроблено за тиждень до початку війни. Я і до нині я не можу її закінчити, тому сьогодні хочу надати можливість Леоніду Маадиру попрацювати над полотном. Сподіваюсь він зможе закінчити цю нелегку для мене роботу.

- зазначила Міла Тагієва (Ротштейн).

Не оминуло увагою цю культурну подію посольство України у Німеччині в особі радниці з питань культури Аліси Подоляк, яка наголосила на важливості подібних мистецьких акцій.

Такі заходи в Берліні, у зв’язку із подіями в Україні, відбуваються досить часто, але завдяки сьогоднішній зустрічі особливо відчувається дім. Це надихає на думки про повернення додому та зустріч з рідними. Сьогодні дуже приємно почути українську поезію, побачити українські картини і ще раз зрозуміти як важливо показувати українську культуру в Берліні, зустрічатися з однодумцями, з українцями для взаємної підтримки.

- Аліса Подоляк.

Варто відмітити, що художня студія Labos World e.V із початку війни в Україні проводить заняття із арт-терапії, активно сприяє роботі з психологічної та соціальної інтеграції вимушених біженців — жінок, дітей та молоді.

Тож колективу було передано Подяку від народного депутата України Олександра Горобця за активну участь у допомозі українцям у Німеччині.

Анна Угрюмова подякувала українським митцям, представниці відділу культури Алісі Подоляк та організатору творчої зустрічі Олексію Усачову.

Як відмітив сам Олексій Усачов, такі акції – це спільні зусилля для спільної перемоги.

Мета нашої зустрічі сьогодні — представити творчість художника та письменниці з України, а також спільними зусиллями створити декілька картин, які згодом будуть виставлені на аукціон, кошти з якого будуть переказані на потреби Київського військового госпіталю. Таким чином ми спробуємо спільними зусиллями зробити добру справу для нашої спільної перемоги.

По завершенні заходу, за ініціативи радниці з питань культури Аліси Подоляк, у приміщенні посольства України у Німеччині відкрилась персональна виставка картин Леоніда Маадира.



Источник: Компромат ГРУПП