Перейти к основному содержанию

У Чугуєві завгоспа медцентру покарали за держзраду

13.04.2024
Опубликовано в Бизнес

Читать на русском

У Чугуєві завгоспа медцентру покарали за держзраду

У Чугуєві завгоспа медцентру покарали за держзраду

У Чугуєві Харківської області завідуючого господарством КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» покарали за шпигунство на користь росіян.

10 липня 2023 року він отримав від співробітника федеральної служби безпеки рф пропозицію співпраці. Погодившись, чоловік власноруч склав письмове зобов’язання виконувати розвідувальні та диверсійні завдання і відправив росіянину фотокопію, після чого отримав псевдонім Lexus.

Із 11 липня по 14 листопада 2023 року обвинувачений опитував жителів Вовчанської територіальної громади, спостерігав за пересуванням Сил оборони України. Далі він робив помітки в сервісі Google Maps і через додаток Telegram відправляв посилання представнику РФ.

Усього зафіксовано близько 40 епізодів передачі інформації. Він показував, де стояла українська військова техніка та дислокувалися вояки ЗСУ. Один раз обвинувачений передав інформацію про тимчасове перебування на території Харківщини військовослужбовців СБУ, про що дізнався у розмові з місцевим.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю та щиро розкаявся. Його засудили до 15 років увʼязнення з конфіскацією майна.

368.media