Перейти к основному содержанию

Через обстріли припинила роботу ТЕС на Дніпропетровщині, для її відновлення знадобляться тижні (оновлено)

13.02.2024
Опубликовано в Бизнес

пожежа,електроенергія

Унаслідок ворожого обстрілу в ніч проти 13 лютого одна з теплових електростанцій на Дніпропетровщині припинила роботу.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства енергетики.

"Унаслідок обстрілу сталася масштабна пожежа, яку силами ДСНС вдалося загасити лише за кілька годин. Після огляду виявлено суттєве пошкодження обладнання. Енергоблоки відключилися, станція розвантажилася та припинила виробництво електроенергії", – наголосили в Міненерго.

Також відключилася повітряна лінія електропередачі, що призвело до короткострокових перебоїв з електропостачанням для споживачів. Наразі триває ліквідація наслідків пожежі та уточнюється масштаб пошкоджень, водночас усі споживачі Дніпра перебувають зі світлом, додали у міністерстві.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону підтвердив, що пошкоджень зазнала ТЕС, що входить до складу цього енергохолдингу, передає Укрінформ.

"На жаль, багато дронів влучило у станцію, пошкоджене критичне великогабаритне обладнання. Зараз відбувається аналіз пошкоджень. Знеструмлених споживачів у Дніпрі та області немає", – розповів Сахарук.

Водночас він визнав, що поточна схема заживлення споживачів є ненадійною через відсутність у ній важливого енергооб’єкта.

За його словами, серед пошкодженого обладнання є таке, яке неможливо замінити швидко.

"Терміни відновлення будуть значні. Це питання не про години й дні, а про тижні й навіть місяці", – повідомив Сахарук.

Автор: Юлiя Недашківська