Перейти к основному содержанию

Як забезпечити формою та спорядженням 500 000 осіб?

28.12.2023
Опубликовано в Бизнес

Скоро почнеться третій рік кривавої повномасштабної війни. Ми чуємо про план мобілізації 500 000+ осіб. Для того, щоб їх мобілізувати, потрібна велика кількість речового майна від білизни, форми, берців до бронежилетів та касок. А при цьому один із найбільших постачальників МОУ сьогодні зупинив фабрики і відправив на позаплановий відпочинок 1200 осіб.

Ось що пише засновник ТОВ МІК Олег Митрохин.

"Ну що, добре панство, – вперше з 2014 року наші 1200 швачок – всі разом пішли на 10 днів у відпустку- закінчивши шити все замовлення МОУ 2023 – не маючи нових договорів, не маючи навіть розуміння того, коли і як, в принципі, будуть наступні договори.

Як забезпечити формою та спорядженням 500 000 осіб? 01

Згідно з внутрішньоринковими даними, новостворена агенція по оборонних закупівлях DOT — Державний оператор тилу всупереч даним раніше публічним обіцянкам вже починає присилати фірмам запитання для підписання …"прямих договорів".

А ми поки все ще говоримо про важливість планування оборонних закупівель . Не параметри планування, а взагалі, що це потрібно робити. Просто нонсенс. А один з найбільших українських виробників вимушено відправляє людей у відпустку. Слідом підуть й інші.

Виробники чули від керівництва ДОТ, що планування закупівель і забезпечення прозорих і конкурентних умов роботи для постачальників стане однією з основних задач новоствореної структури. Судячи з усього, пріоритети зараз інші.

Замість планування та проведення процедур на Прозорро, ми знову повертаємося до прямих договорів.

Торги на Прозорро, наразі, єдиний дієвий механізм, що хоча б частково нівелює не лише корупційні ризики, а й той негатив у суспільстві, який несуть потенційні "яйця по 17".

Чому необхідно повертатися до прямих договорів?"

Навіщо наступати на ті ж самі граблі?!

Може хтось знає відповідь?

Як забезпечити формою та спорядженням 500 000 осіб? 02

Як забезпечити формою та спорядженням 500 000 осіб? 03

На фото спорожніли цехи підприємства, яке ще днями відшивало форму для наших захисників.

Максим Плєхов